Ihanaa kun tulit tutustumaan Teatteri Neliapilaan. Uudet sivumme löytyvät osoitteesta:

torstai 26. kesäkuuta 2014

Harmaat pantterit ajassa kiinni

Olen seurannut erään omaishoitajan ponnisteluja muistisairaan vanhuksen kanssa kotona. Vaikka tämä omaishoitaja ponnistelee koko ajan omien voimiensa rajoilla, hän ei haluaisi rakastaan laitokseen hoidettavaksi. Laitokseen. Tuo sanakin kertoo jo korutonta kieltään siitä, millaisiin oloihin tämä omaishoitaja pelkää omaisensa joutuvan kun hoitajan voimat loppuvat. Onneksi omaishoitaja on saanut muutamia lomapäiviä, mutta usein näiden lomien jälkeen pariskunnan rytmi ja rutiinit kotona ovat järkkyneet niin pahasti, että niitä on korjailtu useita päiviä.

Tämä vanhusten hoitoasia on kinkkinen asia ratkaistavaksi. Ilona Huttunen, Harmaat pantterit näytelmän Käpyhovin vanhainkodin johtaja, sanoo että alkaa etsiä töitä Norjasta, jossa vanhusten hoito on aivan eri tolalla kuin täällä Suomessa. MIKSI SEN PITÄÄ OLLA NIIN?

Mekin Neliapilassa haluamme nostaa näitä vanhusten hoitoon liittyviä teemoja keskusteluun esittämällä Heikki Lundin näytelmää Harmaat Pantterit. Tulepa katsomaan. Näytelmän roolitus löytyy täältä.

Alla linkkejä juttuihin, joissa käsitellään vanhustenhoitoon liittyviä asioita.

Arkkiatri Risto Pelkonen arvioi vanhustenhoitoa Suomessa

Vanhuksia hoidetaan kotonaan vartin pikavisiiteillä

Vanhustenhoito hoitajan silmin - studio55.fi

Ikäihmisten hoito ei saa kehuja - tutkimus

Super - vanhustenhoidossa liian vähän henkilökuntaa


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi tai lähetä meille palautetta